Wij zijn een groep die al meer dan 20 jaar bestaat, een van de allereerste dus.

Momenteel zijn we met ongeveer 120 leden van alle leeftijden wonende in omgeving Tremelo, Rotselaar, Begijnendijk, Aarschot, Herselt, Heist o/d berg

 Vrouw Holle

Is de naam van de groep volgens het sprookje van Vrouw Holle, zodat er ook meteen een filosofie vastligt die de Letsleden als groep kenmerkt en waarvan het pluimpje als betaalmiddel komt.

Het sprookje gaat over een familie met een verwende dochter en een vlijtige stiefdochter, die altijd maar diende te werken. Op een dag moest ze zoveel spinnen dat haar bloedende vingers de spoel met garen rood maakte. Ze ging de spoel in de waterput schoonmaken, maar liet ze in de put vallen. Uit schrik voor de straffen die ze zou krijgen sprong ze de spoel achterna.

Daar kwam ze aan in het land van de oude vrouwtje Vrouw Holle waar de appeltjes aan de bomen haar vroegen om ze te plukken, de broden in de oven haar vroegen om ze uit de oven te nemen. Ze deed dit allemaal met de glimlach om het oude vrouwtje te helpen. In het huisje van Vrouw Holle mocht ze de donsdekens opschudden zodat de aarde met sneeuw werd overdekt en er mooi en vredig bijlag.

Bij haar terugkomst in de familie werd ze feestelijk onthaald door heel het dorp en met goud beladen.

De verwende dochter was zo jaloers dat ze de spoel opzettelijk in de waterput gooide en erachter sprong om ook in het land van Vrouw Holle te belanden. Maar ze liet de appeltjes rotten aan de bomen, de broden aanbakken in de oven en de donsdekens liggen. De aarde werd niet meer met sneeuw bedekt en lag er niet meer vredig bij. Op haar terugtocht met lege handen werd ze door het dorp met pek overgoten zodat ze voor de rest van haar leven getekend is.